logo NCGeo

GIN / NCG scriptieprijs 2017

Dit jaar, 2017, is in samenwerking met Geo-Informatie Nederland (GIN) de GIN / NCG Scriptieprijs ingesteld.

Lars van Hoeve werd 20 november 2017 op het GIN Gala uitgeroepen als winnaar van de GIN-NCG-Scriptieprijs.

De zoektocht naar de beste scriptie van 2017 werd door Geo Informatie Nederland en het NCG in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en de volgende generatie aan het geodomein te binden. Maar liefst negen scripties werden ingezonden door verschillende MBO, HBO en WO-opleidingen met een geo-component. Lars van Hoeve, van de opleiding Geographical Information Management and Applications (GIMA), viel de eer te beurt  de winnaar van de eerste GIN-NCG-Scriptieprijs te zijn. De jury prees hem met name om de toepassing van geo-informatie in een heel ander vakgebied: de voetballerij. Voor zijn winnende scriptie ontving Lars van Hoeve een cheque van €500,- van het NCG.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de scripties. Andere opleidingen die scripties inzonden, waren Civil Engineering and Management van de Universiteit Twente, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, Geodesie/Geoinformatica van de Hogeschool Utrecht, Geomatics van de TU Delft, Geo-Information science van de WUR en Informatica E3 (Maastricht). De wedstrijd om de beste scriptie op het gebied van geo-informatie wordt vanaf nu elk jaar  uitgeschreven.

Het juryrapport: De jury was bijna unaniem in haar keuze voor de scriptiewinnaar. De jury prees Van Hoeve met name om de toepassing van geo-informatie in een heel ander vakgebied: de voetballerij!  Lars analiseerde voetbaldata. Dit lijkt misschien niet nieuw. Echter, de sensoren die op dit moment gebruikt worden, genereren heel veel data, en slechts 2-3% van deze data wordt daadwerkelijk gebruikt in de hedendaagse toepassingen. Het onderzoek van Lars richt zich op het op grotere schaal analyseren en combineren van veel meer data-sensoren. De jury vindt zijn masterscriptie, getiteld "Geovisual Football Analytics", innoverend, interessant en het heeft een goede wetenschappelijke onderbouwing. Lars studeert in november 2017 af bij de opleiding GIMA, Geographical Information Management and Applications, een gezamenlijke opleiding van de Universiteit Twente/ITC Enschede, TU Delft, Universiteit Utrecht University en Wageningen Universiteit.

De scriptie van Lars van Hoeve komt na zijn afstuderen begin december op deze website beschikbaar onder de rubriek NCG, GIN / NCG scriptieprijs.

 

Laatst aangepast op woensdag, 22 november 2017 11:53

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com