logo NCGeo

Winnaar GIN/NCG scriptie award 2018

Alireza Ajami wint de GIN/NCG Scriptieprijs 2018

De winnaar van de GIN/NCG Scriptieprijs is dit jaar Alireza Ajami. Dat maakte beroepsvereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) maandagavond 19 november bekend tijdens het jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch.

Sieb Dijkstra, juryvoorzitter en ambtelijk secretaris van het NCG, lichtte de keuze van de jury toe: “Omdat er zowel bachelor- als masteronderzoeken gepresenteerd zijn, hebben we ervoor gekozen om te beoordelen op basis van een extra criterium. Naast de inhoud, presentatie en de bijdrage aan het geo-vak hebben we ook gekeken of het onderzoek een bijdrage levert aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Daarom vonden we het onderzoek van Alireza Ajami ‘Analysing the relationship between image-based features and socio-economic variations of slums’¬†de beste.”

Dijkstra overhandigde Alireza Ajami namens het GIN en het NCG een oorkonde van het GIN en de geldprijs van € 500 van het NCG met een mooie bos bloemen.¬†

Nieuw talent De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. Met deze prijs komen net afgestudeerden in de picture te staan. Opleidingscoördinatoren van geo-gerelateerde opleidingen konden twee scripties per opleiding insturen. De scriptie van Ajami was de beste van de vijf scripties die genomineerd waren. De jury was erg te spreken over de hoge kwaliteit van de onderzoeken.

Geo-Informatie Nederland Geo-Informatie Nederland (GIN) is een interactieve ontmoetingsplaats en vormt een toegankelijk kennisnetwerk voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met geo-informatie. GIN organiseert activiteiten en stimuleert en faciliteert haar leden kennis te delen en over te dragen ter ontplooiing van alle leden en ter versterking van de positie van het vakgebied geo-informatie in de maatschappij.

Laatst aangepast op maandag, 26 november 2018 10:49

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com