logo NCGeo

Publicaties

Het NCG geeft digitale publicaties uit met resultaten van onderzoek, studiedagen en symposia op het gebied van de geodesie en de geo-informatie in de serie Publications on Geodesy ('gele serie', Engels) en in de Groene serie (Nederlands en Engels). De universiteiten publiceren tegenwoordig via een eigen website de promotieonderzoeken/dissertaties. Op verzoek van promovendi neemt het NCG publicaties op in de gele en groene serie. De publicaties bij de universiteiten zijn via de onderstaande links te vinden.

Voor publicaties die niet in de gele serie opgenomen zijn kan ook gekeken worden op de website www.narcis.nl, waar de organisatie DANS de toegang tot wetenschappelijke informatie in Nederland biedt.

Alle publicaties zijn gratis als pdf te downloaden. Er worden door het NCG sinds 2011 geen gedrukte exemplaren meer van de groene en gele serie uitgegeven.
De verkoop van de voorraad gedrukte publicaties is sinds november 2011 gestopt.

Elk jaar publiceert de NCG een jaarverslag. Incidenteel verschijnen er publicaties buiten de genoemde series.

Geodetic Work in the Netherlands

Gedurende de periode 1924 t/m 1994 zijn er voor de General Assembly van de International Association of Geodesy (IAG) van de International Union of Geodesy and Geophysics (IUGG) verslagen gemaakt over de activiteiten in Nederland op geodetisch gebied (driehoeksmetingen, waterpassingen, zwaartekrachtmetingen, mariene geodesie, bodembeweging, satellietmetingen, etc.). Die verslagen  zijn hier te vinden >>.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com