logo NCGeo

Studiedagen
Date:  30 november 2016
Time: 09:30 - 17:30
Location: University of Twente, Faculty ITC, Hengelosestraat 99, 7514 AE Enschede
Registration: required: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hierbij het programma en de bijlagen van het NCG symposium op 30 november 2016 bij het ITC, Universiteit Twente, Hengelosestraat 99 in Enschede.

 

NCG Symposium

Op 30 november organiseert het NCG een symposium bij het ITC, Universiteit Twente, Hengelosestraat 99 in Enschede.

Op het programma staan in ieder geval de Baardalezing en de Tienstra Onderzoeksprijs 2016

Nadere informatie over het programma, de wijze van inschrijven, etc. volgt binnenkort.

Datum:
14 maart 2016
Tijd:
8:45-16:30 uur
Locatie:
University of Twente

Geo-ethics has tradition in geo-information science. In 1991, Brian Harley was in the vanguard of scholars challenging mapmakers to develop an agenda for ethical mapping. Harley foregrounded three concepts—the agency, the interests and the discourse of the mapmaker. Maps are...

Datum:
8 december 2015
Tijd:
10-17 uur
Locatie:
Berlage zalen, Faculty of Architecture and the Built Environment, TU Delft (Julianalaan 134, 2628 BL Delft)

In samenwerking met: Nederlands Centrum voor Geodesie en geo-informatie, Oracle Gebruikersclub Holland, TU Delft en de Netherlands eScience Center.

Op 26 juni is er een inspirerende dag over ruimtelijke datakwaliteit waarbij antwoord gezocht wordt op de vraag "wat is datakwaliteit eigenlijk?". Om de discussie hierover te verdiepen zijn een aantal vragen geformuleerd. Deze zijn tot stand gekomen vanuit het gebruik, waarbij aspecten als het toepassingsveld, ketenprocessen, verschillende oorsprong, geometrie (schalen en projecties), beschrijving en bestuurlijk/juridisch. Op de studiedag wordt ook een actieve bijdrage van de deelnemers verwacht, duurt de gehele dag en zal op de Campus van Wageningen-UR plaatsvinden. Op de websites van het NCG, Geonovum en Alterra wordt meer informatie gegeven over inhoud en programma.

 Datum: 10 april 2014
 Tijd: 09:30 - 12:30
 Locatie: GeoFort, Nieuwe Steeg 74, 4171KG Herwijnen (www.geofort.nl)
 Aanmelden: www.geonovum.nl/

GeoBusiness Nederland, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica (NCG) nodigen u van harte uit voor de presentatie van de gemeenschappelijke visie van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap op de toekomst van de geosector.

Dit feestelijke moment vindt plaats op 10 april 2014 in het GeoFort te Herwijnen.
Wij nodigen u van harte uit om ideeën op te doen en verbindingen te leggen bij de presentatie van GeoSamen.

Datum:
donderdag 6 februari 2014
 
Tijd:
13:00 - 17:00 uur
 
Locatie:
Rijkswaterstaat
Schermerhornzaal
Derde Werelddreef 1
2622 HA Delft
 
Aanmelden:
Wilt u de workshop bijwonen? S.v.p. aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

De NCG commissies 'Mariene Geodesie' en 'Bodembeweging en zeespiegelvariatie' willen graag intensiever samenwerken en hebben het initiatief genomen om een gezamenlijke workshop te organiseren.

Datum:
woensdag 25 mei 2011
 
Aanvang:
9:00 uur
 
Locatie:
Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, TU Delft, Kluyverweg 1 2629 HS Delft
 
Deelname:
gratis.
 
Taal:
Alle sessies worden in het Engels gehouden.
 
Registratie:
via deze link >> (verplicht)
 

De workshop wordt georganiseerd door ISO/TC 211 samen met NEN en wordt gesponsord door de NCG.

Datum:
donderdag 19 december 2013
Tijd:
14:30 - 18:00 uur
Locatie:
Geofort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen.
Aanmelden:
Wilt u het symposium bijwonen? S.v.p. aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ter gelegenheid van de nieuwe stap van het NCG wordt op donderdag 19 december 2013 een symposium gehouden met als titel 'NCG in beweging'. Het symposium is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Het symposium wordt afgesloten met een receptie.

Datum:
donderdag 16 juni 2011
 
Locatie:
Cruise Terminal Rotterdam
 
Deelname:
gratis
 
Registratie:
 

Op 16 juni organiseren Geonovum, Kadaster, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Nederlandse Commissie voor Geodesie de slotbijeenkomst van de 3D-pilot. Gastheer is de gemeente Rotterdam die deze dag ook haar product Rotterdam 3D lanceert.

Datum:
16-18 november 2011
Locatie:
Aula Congrescentrum, TU Delft, Delft
Taal:
Alle sessies worden in het Engels gehouden.
Registratie:

De workshop wordt georganiseerd door FIG, EuroSDR en de TU Delft en wordt gesponsord door de NCG.

Date:
16 April 2010
 
Location:
Wageningen University, Gaia, Room 1, Droevendaalsesteeg 3, Wageningen
 
Participation:
free of charge.
 
Registration:
For registration, please send an email to Antoinette Stoffers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 

The workshop is organized by the Wageningen University and the Subcommission Geo-Information Infra-structure of the Netherlands Geodetic Commission.

Datum:
donderdag 26 november 2009
Aanvang:
9:30 uur
Locatie:
Oracle Nederland BV, Rijnzathe 6, 3454 PV De Meern.

De studiedag is georganiseerd door de Subcommissies Mariene Geodesie en Ruimtelijke Basisgegevens van de NCG in samenwerking met Oracle en de Oracle Gebruikersclub Holland. De studiedag telde ca. 80 deelnemers.

Datum:
donderdag 17 september 2009
Aanvang:
13:00 uur
Locatie:
Universiteitsbibliotheek Universiteit Utrecht, De Uithof, Boothzaal.

De Subcommissie Geo-Informatie Infrastructuur van de NCG en Geo-Informatie Nederland (GIN) organiseren op donderdag 17 september 2009 een studiemiddag over temporele aspecten van geografische gegevens.

De Subcommissie Ruimtelijke Basisgegevens van de NCG organiseerde in samenwerking met de sectie GIS-technologie van de TU Delft de studiemiddag Core Spatial Data. Aanleiding voor de studiemiddag was het 25-jarig jubileum van dr.ir. Tjeu Lemmens aan de TU Delft. De studiemiddag is gehouden op donderdag 18 december 2008, aanvang 12.30 uur, in de Senaatszaal van het Aula Congrescentrum van de TU Delft, Mekelweg 5, 2628 Delft.

Geo-informatie in brede zin omvat ook resultaten van waarnemingen die op geo-gerefereerde locaties zijn uitgevoerd. Sensors spelen daarin een toenemende rol. Nog ongekende mogelijkheden volgen uit het feit dat sensors ook direct via het internet vindbaar en bruikbaar gemaakt kunnen worden. Om deze mogelijkheden beter in beeld te brengen en te krijgen heeft de...

De Subcommissie Geo-Informatie Modellen (GIM) van de NCG heeft in samenwerking met Geo Information Nederland (GIN) op maandag 14 november 2005 de studiedag 'Geo-information and computational geometry' georganiseerd.

De studiedag is gehouden in de Blauwe Zaal van het Wentgebouw ('De Ponskaart') van de Universiteit Utrecht. Voertaal van de studiedag was Engels.

De voordrachten van de studiedag zijn uitgegven in de publicatie...

Hoe meet je het, hoe modelleer je het, en wat staat ons te doen?
Datum:
11 oktober 2011
Tijd:
13:30 - 17:00 uur
Locatie:
Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, TU Delft, Instructiezaal 4.99
Aanmelden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mini-symposium georganiseerd door de Subcommissie Bodembeweging en Zeespiegelvariatie van de NCG in samenwerking met het TUD-Klimaatinstuut i.o.

De sectie Geo-ICT van Geo-Informatie Nederland GIN en de Subcommissie Geo-informatie Modellen van de NCG hebben op 17 december 2003 de themamiddag 3D Models and Applications georganiseerd. De bijeenkomst is gehouden in de Aula van de TU Delft in Delft.

Lag bij eerdere themadagen van de KvAG rondom het thema 3D geo-informatie, de nadruk...

Datum:
1 oktober 2013
Locatie:
Gemeente Rotterdam, Galvanistraat
Aanmelden:
Wilt u deze kennisdag bijwonen? Meldt u dan hier aan

Een belangrijk doel van de basisregistraties is enkelvoudig inwinnen en beheren en meervoudig gebruiken. Om hergebruik mogelijk te maken, moeten links tussen basisregistratie makkelijk gelegd kunnen worden zodat gebruikers data uit verschillende bronnen eenvoudig kunnen combineren. Maar hoe werkt de harmonisaties tussen verschillende registraties in de praktijk en wat is er voor nodig om de basisregistraties geïntegreerd te kunnen inzetten?

Op 17 november 2004, Wereld GIS-dag, is door de sectie Geo-ICT van GIN in samenwerking met de Subcommissie Geo-Informatie Modellen van de NCG het seminar Standaarden in actie gehouden. Het seminar vond plaats in de Aula van de TU Delft en werd georganiseerd ter gelegenheid...

De Subcommissie Geo-Informatie Modellen van de NCG heeft op 18 mei 2004 in het Mobilion in Utrecht de studiedag GeoMetaMatica georganiseerd over metagegevens voor geografische informatie.

Meta-informatie is als het ware de verpakking van informatie. Meestal gaan studiedagen van de NCG over wat er in die verpakking zit, de inhoud van de informatie dus. Deze studiedag is echter gewijd aan de verpakking zelf, die echter op haar beurt ook weer...

Op 12 juni 2003 heeft de Subcommissie Geo-Informatie Modellen van de NCG in samenwerking met de Ravi, Netwerk voor Geo-Informatie en de Kring voor Aardobservatie en Geo-informatie (KvAG), sectie GIS de studiedag Europese GIS-projecten georganiseerd met onder andere...

Op 20 juni 2002 heeft de Subcommissie Geo-Informatie Modellen in Wageningen een studiedag gehouden met de titel Een Geo-norm(ale) studiedag. Tijdens de studiedag zijn inleidingen gegeven over beschikbare normen en standaarden ten behoeve van de nationale geo-informatie infrastructuur. Er is achtergrondinformatie...

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com