logo NCGeo

Studiedagen

Op 31 oktober 2023 organiseerde de NCG-Commissie Ruimtelijke Basisgegevens bij NEO in Amersfoort een studiemiddag over het gebruik van GeoAI bij de Energietransitie.

Op vrijdag 17 februari 2023 organiseerde de NCG-commissie Ruimtelijke Basisgegevens de studiedag Integratie Basisgegevens.

Op donderdag 18 februari 2021 organiseerde de commissie Geo-Informatie Infrastructuur een workshop over de betekenis van de Europese data strategie voor Nederland.

Op donderdag 25 januari organiseerde de Commissie Geografische informative infrastructuur de workshop “De waarde van het Integrated Geospatial Information Framework (IGIF) voor Nederland”. Het IGIF raamwerk is ontwikkeld door de Expert Group on Global Geospatial Information Management van de Verenigde Naties (UN GGIM) met als doel de organisatie van nationale geografische informatie infrastructuren (GII) te bevorderen, met name in ontwikkelingslanden. In deze workshop hebben we gekeken of ook voor een redelijk ontwikkelde GII als de Nederlandse het IGIF van waarde kan zijn.

Date: 21 november 2019
Time: 09:30 - 17:20
Location: TU Twente/ ITC, Hengelosestraat 99, 7514 AE Enschede
Registration: required: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 21 november organiseerde het NCG zijn jaarlijkse symposium bij de universiteit Twente. Bijgevoegd vindt u het programma en de samenvattingen van de presentaties die gegeven werden.

 Datum: 10 april 2014
 Tijd: 09:30 - 12:30
 Locatie: GeoFort, Nieuwe Steeg 74, 4171KG Herwijnen (www.geofort.nl)
 Aanmelden: www.geonovum.nl/

GeoBusiness Nederland, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica (NCG) nodigen u van harte uit voor de presentatie van de gemeenschappelijke visie van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap op de toekomst van de geosector.

Dit feestelijke moment vindt plaats op 10 april 2014 in het GeoFort te Herwijnen.
Wij nodigen u van harte uit om ideeën op te doen en verbindingen te leggen bij de presentatie van GeoSamen.

Datum:
donderdag 6 februari 2014
 
Tijd:
13:00 - 17:00 uur
 
Locatie:
Rijkswaterstaat
Schermerhornzaal
Derde Werelddreef 1
2622 HA Delft
 
Aanmelden:
Wilt u de workshop bijwonen? S.v.p. aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

De NCG commissies 'Mariene Geodesie' en 'Bodembeweging en zeespiegelvariatie' willen graag intensiever samenwerken en hebben het initiatief genomen om een gezamenlijke workshop te organiseren.

Datum:
1 oktober 2013
Locatie:
Gemeente Rotterdam, Galvanistraat
Aanmelden:
Wilt u deze kennisdag bijwonen? Meldt u dan hier aan

Een belangrijk doel van de basisregistraties is enkelvoudig inwinnen en beheren en meervoudig gebruiken. Om hergebruik mogelijk te maken, moeten links tussen basisregistratie makkelijk gelegd kunnen worden zodat gebruikers data uit verschillende bronnen eenvoudig kunnen combineren. Maar hoe werkt de harmonisaties tussen verschillende registraties in de praktijk en wat is er voor nodig om de basisregistraties geïntegreerd te kunnen inzetten?

Datum:
16-18 november 2011
Locatie:
Aula Congrescentrum, TU Delft, Delft
Taal:
Alle sessies worden in het Engels gehouden.
Registratie:

De workshop wordt georganiseerd door FIG, EuroSDR en de TU Delft en wordt gesponsord door de NCG.

Hoe meet je het, hoe modelleer je het, en wat staat ons te doen?
Datum:
11 oktober 2011
Tijd:
13:30 - 17:00 uur
Locatie:
Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, TU Delft, Instructiezaal 4.99
Aanmelden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mini-symposium georganiseerd door de Subcommissie Bodembeweging en Zeespiegelvariatie van de NCG in samenwerking met het TUD-Klimaatinstuut i.o.

Date:
16 April 2010
 
Location:
Wageningen University, Gaia, Room 1, Droevendaalsesteeg 3, Wageningen
 
Participation:
free of charge.
 
Registration:
For registration, please send an email to Antoinette Stoffers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 

The workshop is organized by the Wageningen University and the Subcommission Geo-Information Infra-structure of the Netherlands Geodetic Commission.

Geo-informatie in brede zin omvat ook resultaten van waarnemingen die op geo-gerefereerde locaties zijn uitgevoerd. Sensors spelen daarin een toenemende rol. Nog ongekende mogelijkheden volgen uit het feit dat sensors ook direct via het internet vindbaar en bruikbaar gemaakt kunnen worden. Om deze mogelijkheden beter in beeld te brengen en te krijgen heeft de...

De Subcommissie Geo-Informatie Modellen (GIM) van de NCG heeft in samenwerking met Geo Information Nederland (GIN) op maandag 14 november 2005 de studiedag 'Geo-information and computational geometry' georganiseerd.

De studiedag is gehouden in de Blauwe Zaal van het Wentgebouw ('De Ponskaart') van de Universiteit Utrecht. Voertaal van de studiedag was Engels.

De voordrachten van de studiedag zijn uitgegven in de publicatie...

Op 17 november 2004, Wereld GIS-dag, is door de sectie Geo-ICT van GIN in samenwerking met de Subcommissie Geo-Informatie Modellen van de NCG het seminar Standaarden in actie gehouden. Het seminar vond plaats in de Aula van de TU Delft en werd georganiseerd ter gelegenheid...

De Subcommissie Geo-Informatie Modellen van de NCG heeft op 18 mei 2004 in het Mobilion in Utrecht de studiedag GeoMetaMatica georganiseerd over metagegevens voor geografische informatie.

Meta-informatie is als het ware de verpakking van informatie. Meestal gaan studiedagen van de NCG over wat er in die verpakking zit, de inhoud van de informatie dus. Deze studiedag is echter gewijd aan de verpakking zelf, die echter op haar beurt ook weer...

De sectie Geo-ICT van Geo-Informatie Nederland GIN en de Subcommissie Geo-informatie Modellen van de NCG hebben op 17 december 2003 de themamiddag 3D Models and Applications georganiseerd. De bijeenkomst is gehouden in de Aula van de TU Delft in Delft.

Lag bij eerdere themadagen van de KvAG rondom het thema 3D geo-informatie, de nadruk...

Op 12 juni 2003 heeft de Subcommissie Geo-Informatie Modellen van de NCG in samenwerking met de Ravi, Netwerk voor Geo-Informatie en de Kring voor Aardobservatie en Geo-informatie (KvAG), sectie GIS de studiedag Europese GIS-projecten georganiseerd met onder andere...

Op 20 juni 2002 heeft de Subcommissie Geo-Informatie Modellen in Wageningen een studiedag gehouden met de titel Een Geo-norm(ale) studiedag. Tijdens de studiedag zijn inleidingen gegeven over beschikbare normen en standaarden ten behoeve van de nationale geo-informatie infrastructuur. Er is achtergrondinformatie...

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com