logo NCGeo

Research planTop10vector, Topografische Dienst KadasterGeo-informatie-infrastructuur in actieGerman Indonesian Tsunami Early Warning and Mitigation System project (GITEWS)GeoMetaMatica, L. Heres

Missie

De missie van de commissie Geo-Informatie Infrastructuur is een bijdrage te leveren aan de lange termijn ontwikkeling van de geo-informatie infrastructuur (GII).

Positionering en invulling

De commissie Geo-Informatie Infrastructuur is een commissie van het NCG, die zich op de geo-informatie infrastructuur richt en daarmee invulling geeft aan het beleid van NCG op dit onderwerp. Binnen dit beleid neemt de commissie een onafhankelijke positie in en richt zich op het initiëren, coördineren en evalueren van midden en lange termijn academisch onderzoek en het onderzoek van niet-academische partijen.

Om een optimale bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren streeft de commissie een samenstelling na welke, rekening houdend met haar wetenschappelijke basis, bestaat uit functionarissen afkomstig uit de overheid, de markt en natuurlijk de wetenschap. Op deze wijze wordt een proactieve interactie geborgd met verschillende doelgroepen uit de maatschappij.

Ten aanzien van de ontwikkeling van de GII richt de commissie zich op aspecten van technische, organisatorische, beleidsmatige en de gebruikmatige aard.

De commissie geeft invulling aan haar missie door middel van regelmatig overleg en het opstellen en bijhouden van een onderzoeksagenda.

Taken

De commissie verricht de volgende taken:

  • gevraagd en ongevraagd geven van advies;
  • initiëren, coördineren en evalueren van onderzoek;
  • uitdragen van de resultaten van het advies en het onderzoek.

Bij het (laten) uitvoeren van deze activiteiten zal de commissie onderzoeksmethoden en -strategieën gebruiken die effectief aansluiten bij het onderhavige vraagstuk.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com